Srednji bazen v Pristanu je zaprt že štiri leta, sedaj bo le dočakal obnovo. Foto: Radio Maribor
Srednji bazen v Pristanu je zaprt že štiri leta, sedaj bo le dočakal obnovo. Foto: Radio Maribor
Srednji bazen v Pristanu je zaprt že štiri leta, sedaj bo le dočakal obnovo. Foto: Radio Maribor

Prva faza obnove bazena v Pristanu

»Za jutri je načrtovana uvedba v delo, tako da se bo gradbišče lahko odprlo v ponedeljek ali torek, s tem pa se bo začela rekonstrukcija srednjega bazena,« pravi Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo Pristan. 567 tisoč evrov težka prva faza obnove bazena v Pristanu zajema sanacijo bazenske ploščadi ter samega bazena. Izbrani izvajalec je gradbeno podjetje MarkoMark Nival, v času prenove pa bo – do konca junija, ko Pristan tako ali tako zapre vrata – zagotovo odprt vsaj olimpijski bazen.

Kmalu tudi ureditev bazenske tehnike

Sicer pa obnova srednjega bazena po prvi fazi še ne bo končana. Druga faza bo zajemala ureditev bazenske tehnike. Po besedah Antona Kneza bi lahko bil razpis zanjo pripravljen v desetih dneh.

Po prenovi računajo na večji obisk kopalcev

Mariborsko kopališče je pred zaprtjem bazena obiskalo okoli 80 tisoč kopalcev, potem pa so beležili do 20 odstotkov manj obiskovalcev. Z novo sezono računajo na večji obisk, pravi Knez: »Potrudili se bomo in podaljšali obratovalni čas, saj so obiskovalci željni plavanja v zimskih mesecih. Pričakujemo, da bo obisk celo večji, kot je bil pred zaprtjem bazena.«

Konec meseca otvoritev nogometnega igrišča z umetno travo

Knez dodaja, da napreduje tudi urejanje nogometnega igrišča z umetno travo pri Športni dvorani Tabor. Dela naj bi končali še ta mesec, 30. maja pa naj bi v uporabo tudi slovesno predali to 470 tisoč evrov vredno investicijo, ki jo financirata mariborska občina in Fundacija za šport. Sodobno nogometno površino z umetno travo, ki bo nadomestila dotrajano igrišče, bo uporabljalo več kot 500 športnikov.

Začeli bodo tudi z vzdrževalnimi deli na kopališču Mariborskem otok

Športni objekti Maribor, ki prav tako upravljajo kopališče Mariborski otok, bodo na tem edinem poletnem kopališču v mestu prihodnji teden začeli s pripravljalnimi deli pred novo sezono. Knez pravi, da je najnujnejša sanacija otroškega bazena, ki je v zelo slabem stanju. Potrebno je opraviti še redne servise in preglede. »Menim, da za omenjena dela potrebujemo 30 do 40 tisoč evrov in upam, da bo tudi letos Mariborski otok nudil radosti obiskovalcem,« pravi Knez in dodaja, da denarja za vzdrževalna dela še nimajo, a verjame, da jih bodo uspeli zagotoviti, tako da bo kopališče nared ob koncu šolskega leta, ko se tudi začne nova kopalna sezona.