Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V rubriki Maribor, imamo problem, smo objavili pobudo poslušalke, ki jo je ujezilo razraščanje zelenja na Valvasorjevi ulici:

"Letos imamo ulico izredno zanemarjeno. Trave na zelenicah nisem niti enkrat videla, da bi jo pokosili. Sedaj jo je vročina itak zažgala. Pod platanami so nasad delavci Nigrada redno opleli. Sedaj je plevel visok 2 metra. Prejšnji teden sem poklicala na Nigrad, dežurni je sprejel mojo pripombo, samo dal mi je druge telefonske številke, neke uslužbenke, ki je pristojna za to.
Nekajkrat sem poklicala, žal se ni nikoli oglasila. Sedaj je na tleh že veliko rjavih odpadlih listov drevoreda ob cesti platan in gabrov. Ko se peljem čez stari most desno po glavnem trgu, vedno vidim Nigradov kamion in nekaj njihovih delavcev,ki zelo skrbno urejajo tiste redke zelenice tam. Očitno je, da mora biti lepo urejen le županov glavni trg, ki je žal itak samo za njegov hotel, gostilne in zato, da se lahko brezskrbno sprehaja z njegovim malim otrokom."

Vprašanja smo poslali tudi na Nigrad, kjer odgovarjajo:

"Zaradi letošnjih ekstremnih vremenskih razmer in večje porabe proračunskih sredstev iz naslova oskrbe zalivanja novih nasadov in mladih dreves, je poraba sredstev za zalivanje v letošnjem letu za 30 % višja v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu.

Iz navedenega manjka proračunskih sredstev je na kar nekaj lokacijah v območju mesta obrez prestavljen na jesensko obdobje. Obrez in prečiščevanje grmovnic na Valvasorjevi ulici je predviden v naslednjem tednu. Izvedba del je predvidena od 38. tedna naprej."