Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

Kot smo poročali, so na mariborski medicinski fakulteti pripravljeni na začetek študija dentalne medicine. Ali se bo ta jeseni res začel, pa je odvisno od države, ki mora zagotoviti potrebna sredstva za vpis prve generacije študentov.

Včeraj se je za začetek študija že v naslednjem študijskem letu zavzel tudi parlamentarni odbor za izobraževanje. Vladi predlaga, naj zaradi pomanjkanja zobozdravnikov zagotovi potrebnih 126 tisoč evrov za vpis prvih 20 študentov. Kot poudarja mariborski poslanec Branislav Rajić: "Na parlamentarnem odboru za izobraževanje je ostalo edino, da prosimo za pomoč vlado; vlada ima možnost, da z interventnimi sredstvi izpelje 126 tidoč evrov denarja. Čas pa se izteka, saj mora biti razpis objavljen s 1. februarjem. Vsi si zaslužimo enak nasmeh, v Ljubljani in v Mariboru. Zakaj bi naš nasmeh bil bolj škrbast?"

Tudi mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik vidi uvedbo študija dentalne medicine v Mariboru kot enega od pomembnih korakov k decentralizaciji države, ki je nujna za zmanjševanje razvojnih razlik med regijami.