Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Slovenski Bistrici so pred dnevi tudi uradno predali namenu prenovljeno športno dvorano Bistrica. Omogočila bo kakovostnejšo izvedbo športnih vsebin, odprle pa se bodo tudi nove možnosti za izvajanje lokalnih in mednarodnih športnih tekmovanj. Naložba je vredna skoraj 4 milijone evrov, od tega je občina zagotovila blizu 3 milijone evrov, preostanek je dodalo ministrstvo za izobraževanje in šport.

35 let stara dvorana je bila potrebna temeljite prenove

Pri obnovi so bili odstranjeni vsi notranji prostori in kotlovnica, kar je omogočilo razširitev glavne dvorane. V dograjenem prizidku so med drugim v pritličju garderobe in sanitarije, v nadstropju pa so dve manjši dvorani in pisarne. Dvorana bo odslej dnevno ponujala prostor za telovadbo bližnji osnovni šoli in športni vadbeni prostor, občasno pa tudi za športne prireditve in tekmovanja in kot prireditveni prostor. Župan Občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar: "35 let stara dvorana je bila res potrebna temeljite prenove, pa tudi posodobitve. Tako da je po investiciji nastala pravzaprav čisto nova dvorana. S tem so športniki v osrednjem pokritem športnem objektu v Slovenski Bistrici pridobili slabih 3 tisoč kvadratnih metrov površin."

Dvorane še posebej veseli osnovnošolci

Direktor Zavoda za šport Boštjan Fridrih poudarja, da bo obnovljena dvorana dodana vrednost tako za vrhunska tekmovanja kot tudi za šolski šport in rekreacijo: "Šporniki bodo pridobili s to dvorano vrhunske pogoje za delo. Bistriški šport bo s tem gotovo napredoval."

Prenovljene športne dvorane so še posebej veseli v bližnji Osnovni šoli Pohorskega odreda. "Prvič v 40-ih letih, kar sem v tej šoli, imajo otroci pogoje, da lahko vsi imajo šport v dvorani. Tega do zdaj ni bilo. Na to smo res ponosni," je povedala tamkajšnja ravnateljica Tatjana Pufič.