Foto: MMC RTV SLO/Andreja Vidmar
Foto: MMC RTV SLO/Andreja Vidmar

Danes popoldne bo v sejni sobi Prostovoljnega gasilskega društva zasedal Svet občine Slovenska Bistrica.

Svetniki bodo na svoji prvi izredni seji in zadnji pred počitnicami sprejemali Dokument identifikacije investicijskega projekta in Investicijski program Upravljanja sistema izposoje mestnih koles, imenovan »Zapelji me«, ter odlok o javno-zasebnem partnerstvu za vzpostavitev in upravljanje tega sistema. Občina ima že pripravljenih 90 koles in 7 postaj, ki že kar nekaj časa čakajo, da jih bodo občani lahko začeli uporabljati. Poiskati morajo le še primernega vzdrževalca in upravljavca sistema.

Sprejemali bodo tudi Dokument identifikacije investicijskega projekta in Investicijski program o rekonstrukciji in spremembi namembnosti bivše stavbe osnovne šole v Vošnjakovi ulici v upravno stavbo, kamor želijo po prenovi preseliti upravno enoto. Investicija je ocenjena na 2 milijona evrov in jo bo občina financirala sama.

Prav tako bodo razpravljali o Dokumentu identifikacije investicijskega projekta rekonstrukcije lokalne ceste Laporje – Križni vrh, novelirati bo treba tudi Investicijski program za izgradnjo kanalizacijskega omrežja na območju naselja Pokoše. Pod točko premoženjske zadeve, pa bodo obravnavali dopolnitev letnega načrta pridobivanja nepremičnega premoženja za letos.