Prostori časopisa Večer v Mariboru Foto: BoBo
Prostori časopisa Večer v Mariboru Foto: BoBo

Časnik Večer bo v kratkem dobil novega lastnika. Po objavi delitvenega načrta na spletnih straneh Ajpesa bodo lastniki pred samo prodajo iz družbe do 31. avgusta izločili založniško dejavnost ter jo skupaj z več kot 90-imi zaposlenimi prenesli na novoustanovljeno družbo Večer Mediji d.o.o., to pa nato prodali. Obstoječa družba Časnik Večer pa naj bi se pod novim imenom ukvarjala s svetovanjem in storitvami.

Družba Časnik Večer, ki je v lasti Uroša Hakla in Saša Todorovića, se je po objavi delitvenega načrta za izločitev in prodajo založniškega dejavnosti oziroma časopisa Večer odločila iz strateško-poslovnih razlogov, kot pravi predsednica Sindikata novinarjev Večera Branka Bezjak, pa zaposleni o tem niso bili seznanjeni: "Tako da pričakujemo več podrobnosti od predstavnikov lastnikov in direktorja na svetu delavcev, ki se napoveduje za prihodnji teden. Treba je dodati, da če želimo ostati verodostojen medij, vsekakor potrebujemo odgovornega lastnika; čeprav podrobnosti in načrtov ne poznamo."

Direktor Večera Miha Klančar je potrdil, da bo delitveni načrt izpeljan, na seji sveta delavcev, sklicani za prihodnji teden, pa so želeli pojasniti s tem povezane statutarne spremembe. Glede prodaje nas je usmeril na lastnika Večera, ki pa se na naše klice nista odzvala. Spomnimo, da sta Uroš Hakl in Sašo Todorović Večer kupila leta 2014, neuradno za 1,2 milijona evrov kupnine. Kmalu po tem sta prodala poslovne prostore v Ljubljani, aprila 2019 celoten portfelj revij, pred nekaj meseci pa še osrednjo Večerovo stavbo v središču Maribora.

Precej pozornosti pa je bil deležen tudi neuspešen poizkus združitve z Dnevnikom. A to je zdaj preteklost, saj naj bi bila po naših neuradnih podatkih prodaja Večera že dogovorjena, kupec pa za dobra dva milijona evrov medijski mogotec Martin Odlazek.