Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Del 30 tisoč kvadratnih metrov velikega logističnega centra v Hočah, ki ga je zgradilo podjetje Go Asset, že obratuje, celoten objekt naj bi bil nared za uporabo do oktobra, tamkajšnja industrijska cona pa se tudi sicer vedno bolj razvija.

Saubermacher Outsorcing v Hočah že posluje

10 tisoč kvadratnih metrov v logističnem centru Log center Maribor v Hočah, investitorja Go Asset, ki razvija velike logistične centre po Srednji Evropi, že uporablja Saubermacher. Kot pojasnjuje direktor podjetja Saubermacher Outsourcing Matej Blažič, svoj del prostora z 20 tisoč paletnimi mesti najemajo, potrebna oprema pa jih je stala dva milijona evrov. »Pretežen del tega dela centra, ki ga najemamo, je namenjen podjetju Henkel. Oskrbujemo njihovo proizvodnjo z vsemi njihovimi materiali kar se tiče embalaže in nekaterih surovin, med katerimi pa ni nevarnih,« pravi Blažič.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Dodatne zaposlitve

Po sogovornikovih besedah se dogovarjajo še z drugimi poslovnimi partnerji, med partnerji pa so tudi predstavniki avtomobilske industrije. Blažič iz podjetja Saubermacher Outsourcing še dodaja, da so oni zaradi nove enote v tem, enem najmodernejših logističnih centrov v regiji, tudi zaposlovali. »Počasi se število zaposlenih viša, na koncu bo na lokaciji logističnega centra delalo od 25 do 30 ljudi, kjer bo tudi sedež samega podjetja,« še pojasnjuje Blažič.

Industrijska cona v Hočah privablja investitorje

V Hočah je nedavno postavilo svoj logistični center tudi avstrijsko podjetje Schrack technik, specializirano za področje energijske in podatkovne tehnike, v industrijski coni pa naj bi v kratkem zaživel tudi trgovski center Jager, ki naj bi tja preselil tudi svojo upravo.