Od danes lahko ponovno odprejo svoja vrata fitnesi, a med vadečimi mora biti petmetrska medsebojna razdalja, za vsakega pa mora biti v prostoru na voljo najmanj 50 kvadratnih metrov. Prav tako lahko od danes v telovadnicah in bazenih spet trenira več posameznikov, tudi če niso člani istega gospodinjstva. A vsi fitnesi in bazeni še ne bodo odprli vrat za rekreativce.

V podjetju Športni objekti Maribor, ki upravlja javno športno infrastrukturo v mestu, bazenov v kopališču Pristan še ne bodo odprli za rekreativne kopalce, pravi direktor Tadej Mežnar: »Ostaja tako kot do zdaj, torej za poklicne, profesionalne športnike. Bazenov za rekreacijo zaenkrat ne odpiramo, saj so pogoji takšni, da je to v tem trenutku to nerentabilno.« Dodaja pa, da odpira vrata najemnik tamkajšnjih prostorov za fitnes.

Vsaj še ta teden pa ostaja zaprt Športni park Ruše, v katerem sta mdr. bazen in fitnes; to pojasnjuje v.d. direktorice CEZAM-a Ruše Lucija Smolnik: »Glede na to, da smo se v času zaprtja lotili tudi večjih obnovitvenih oz. sanacijskih del, posodobili smo tudi vstopni sistem, so ta dela še v zaključni fazi. Zato v teh dneh še ne moremo zagotoviti odprtja.« Smolnikova napoveduje, da bodo svoje prostore odprli v najkrajšem možnem času.

Odprtje fitnesov po dveh mesecih in pol neobratovanja pozdravlja predsednik sekcije za fitnes pri Gospodarski zbornici Slovenije Marko Geršak: »Vse omejitve so precej striktne, bo težko, a so vadeči, tako kot mi, ponovno odprtje sprejeli z odobravanjem.« Geršak pravi, da nekaj centrov zaradi omejitev in z njimi povezane nerentabilnosti še ne bo začelo obratovati, večina pa jih bo v teh dneh odprla vrata, ob tem pa upa, da bodo lahko ostali odprti daljše obdobje, potem ko so bili lani – po njegovih besedah – zaprti skupaj kar pet mesecev.

Foto: BoBo
Foto: BoBo