Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mnogi sprehajalci na mariborskem Lentu opažajo, da so dela na gradbišču nove brvi obstala. Na občini zagotavljajo, da to ne drži, in obljubljajo, da bo brv odprta do pomladi.

Ob mariborskem Glavnem mostu, kjer je v starih časih stala manjša lesena brv, se že nekaj tednov bohoti nova kovinska konstrukcija. Mariborski podžupan Gregor Reichenberg:

"Dela so jeseni potekala dokaj hitro in po plani, ker se je izvajala samo montaža kovinskih elementov, ki so bili pripravljeni v tovarni. Po zaključku montaže konstrukcija se je opravila izmera lesenih obložnih elementov, ki se sedaj pripravljajo za montažo."

Ta v trenutnem vremenu ni mogoča, zato priprava poteka v tovarni.

"Decembra so bili tukaj na obisku tudi projektanti iz biroja Burgos & Garrido iz Španije, ki so pregledali vse skupaj, potrdili vzorce in določili še podrobne detajle," razlaga podžupan.

Na občini upajo, da se bomo po novi brvi lahko sprehajali že spomladi.

"Montaža lesene obloge se bo predvidoma začela konec januarja, poveljavni časovnici pa marca načrtujemo pridobitev uporabnega dovoljenja," sklene sogovornik.

Zahtevkov za podražitev 4,4 milijona evrov vrednega projekta, ki ga sofinancira Evropska unija, za zdaj še ni bilo. Zaradi gradnje ne bo dodatnih sprememb prometnega režima na Lentu, kjer ob tem celovito obnavljajo še promenado.