Hotel Arena ob vznožju mariborskega Pohorja Foto: BoBo
Hotel Arena ob vznožju mariborskega Pohorja Foto: BoBo

Po izteku pogodb za najem pohorskih hotelov Videc, Bolfenk in Arena je najemnik – podjetje Playgreen – podpisalo novo pogodbo le za hotel Arena. Za preostala dva slaba banka najemnika še išče, vsi hoteli pa so tudi v postopku prodaje.

Hotele polnijo športniki

Večino gostov v pohorskih hotelih predstavljajo športne ekipe, za katere podjetje Playgreen organizira priprave. Preostale kapacitete ob vrhuncih sezone – predvsem avgusta in v času smučarske sezone in Zlate lisice - polnijo turisti, a je teh za pozitivno poslovanje vseh treh hotelov premalo, težava pa je tudi pomanjkanje kadrov, ki pesti slovenski turizem, pravi lastnik Miran Ferk.

Želijo si hladne zime

Zato je hotel Arena, ki je pod Pohorjem in tako bližje mestu, lažje napolniti. Avgusta je bila zasedenost 80-odstotna, pravi Ferk, ki se že pripravlja na zimsko sezono, ko želi z raznoliko ponudbo privabiti tako smučarje kot druge turiste. Želijo si hladne zime, ki bi omogočila dobro smučarsko sezono, veliko gostov pa privabi tudi smučarsko tekmovanje Zlata lisica.

DUTB išče tudi kupca

Pogodbe o najemu hotelov Videc in Bolfenk Družba za upravljanje terjatev bank še ni podpisala, a sporočajo, da so v zaključni fazi usklajevanja z neimenovanim ponudnikom. Ob tem slaba banka išče tudi kupca za hotele, ki premorejo več kot 100 sob. Nezavezujočo ponudbo za vse tri hotele je oddal tudi Miran Ferk, slaba banka pa podrobnosti postopka ne razkriva.