Leto 2021 je za občino Kungota zelo investicijsko naravnano. Asfaltirajo skoraj 9 kilometrov cest, prav tako so v fazi izvedbe dveh mostov na območju morskega jarka. V naslednjih dneh bodo začeli graditi še most Gradiška 2, ki vodi do podružnične Osnovne šole v Spodnji Kungoti, so pa tudi tik pred sanacijo plazu v Ciringi, ki je zaradi covida lani niso izvedli.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Proračun občine Kungota je letos rekorden. Konec leta, ko se bodo vnesle vse investicije, ki so jih pridobili tudi z državnim oziroma evropskim denarjem, bo znašal 8 milijonov evrov.
"Moramo povedati, da smo v letošnjem letu na ta način uspešno pridobili 2 in pol milijona evrov, kar kaže, da gremo v pravo smer," pravi županja Tamara Šnofl in dodaja, da tako izboljšujejo komunalno infrastrukturo, kanalizacijsko in vodovodno omrežje.

Dolgoročno rešujejo tudi problematiko gramoziranih cest, "V preteklosti so pomenile velik strošek za vzdrževanje," dodaja županja.

Prav tako teče izvedba dveh mostov na območju morskega jarka: "Obstoječi se bodo odstanili in namestili popolnoma novi," tako bodo izboljšali tudi poplavno varnost.

Začeli bodo tudi investicijo Most Gradiška 2, ki vodi do podružnične Osnovne šole v Spodnji Kungoti in bo stala 400 tisoč evrov: "Tukaj smo pridobili državna sredstva in v občinskem proračunu privarčevali kar 350 tisoč evrov."

So tudi tik pred začetkom sanacije druge faze plazu v Ciringi. "Nekaj smo pridobili na območju vodovoda, zaselek Plač - Ciringa je pridobil vodo, torej štiri hiše in so veseli te pridobitve."

Uspešni pa so bili tudi pri pridobitvi evropskega denarja za novo kolesarsko pot Maribor – Počehova – Zgornja Kungota.