Prihaja novih 365 dni. Foto: Reuters
Prihaja novih 365 dni. Foto: Reuters

Največje štajersko silvestrovanje bo na Trgu Leona Štuklja. Stojnice bodo odprte že čez dan, ob 21-ih pa se bo začelo zares: najprej nastop Tanje Žagar, odštevanje, nagovor župana in ognjemet, nato pa zabava do zgodnjih jutranjih ur s skupino The Rocktors. Novo leto bo mogoče pričakati tudi na drsališču na Trgu svobode, silvestrovanje pripravljajo tudi na Grajskem trgu, na pohorskem Belviju, v Festivalni dvorani Lent in v številnih drugih hotelih in gostinskih lokalih.

Prilagojen bo tudi vozni red javnega prometa: krožnokabinska žičnica bo vozila do 3. ure zjutraj, po polnoči pa bo mogoče sesti tudi na avtobuse št. 1, 3, 4, 6, in 12.

Ptuj: Ptujčani bodo silvestrovali dvakrat. Ob 11-ih bo otroke razveselil Ribič Pepe, zabava za odrasle pa se bo začela ob 22-ih. Za glasbo bosta poskrbela ansambla Manouche in David Matići Band.

Slovenska Bistrica: silvestrovanje na Trgu svobode se bo pričelo ob 22-ih 30 bodo ob spremljavi ansambla Pajdaši.

Ruše: silvestrovanje v Športnem parku Ruše bo v znamenju drsanja, za glabo pa bo poskrbel DJ.

Lenart: Lenarčani bodo v novo leto vstopili ob kozarčku kuhanega vina in napevov ansambla Klapovühi.

Ljubljana: Osrednje silvestrovanje bo na Kongresnem trgu, kjer bo novo leto z zdravico pričakal župan, minuto po polnoči pa bo začetek novega leta oznanič ognjemet z Ljubljanskega gradu. Za zabavo bodo letos skrbeli Klara Jazbec, Jana Šušteršič in Lea Sirk, skupina CoverLover in hrvaška zasedba Vigor. Prireditve bodo tudi na drugih lokacijah.