Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Na Ptuju bodo v kratkem sprejemali proračun za prihodnje leto in na veliko olajšanje mnogih meščanov bo občina leta 2020 namenila več denarja za ureditev cest. S pomočjo države se bodo lotili tudi urejanja ene najbolj obremenjenih in nevarnih prometnic na Ptuju - Slovensko-goriške ceste. Zloglasno Ormoško cesto, o kateri smo v naših oddajah pogosto poročali, pa čaka novo projektiranje.

Prebivalci ob izjemno prometni Slovensko-goriški cesti na Ptuju, kjer do vrtca in šole ne vodijo pločniki, so si oddahnili, pove domačin Marjan Cajnko: "Promet se povečuje, dosti je tu otrok, ki hodijo v šolo in se nimajo kam umaknit."

"Cesta kot samo cestišče je nevarna, ni pločnikov, ni kolesarskih stez, ni razsvetljave," pa dodaja predsednik mestne četrti Rogoznica Janko Čeh. Veseli ga, da se bo gradnja nekaj več kot kilometrskega odseka v začetku prihodnjega leta vendarle začela. Gre za državni projekt, h kateremu bo občina Ptuj primaknila 400 tisočakov za ureditev komunalne infrastrukture.

Kljub dogovorom pa leta 2020 še ne bo prišlo do obnove prometno izjemno obremenjene Ormoške ceste. Predstavnica civilne iniciative ob Ormoški cesti Sergeja Puppis Frebairn: "Kot so navedli v dopisu, so se iz objektivnih razlogov odločili za novo projektno nalogo."

Odločitev pristojnih državnih organov ptujska županja Nuška Gajšek obžaluje: "Malenkost se nam je odmaknila Ormoška, ki je bila nujno potrebna, zdaj smo par korakov nazaj pri projektni dokumentaciji. Jo usklajujemo s civilno iniciativo, da bomo stvar usklajeno poslali na DRSI."

Prihodnje leto bodo na Ptuju za ureditev cest namenili 3 milijione evrov. Za celovito ureditev bi jih potrebovali 13 milijonov.