Z včerajšnjim prižigom praznične razsvetljave v Mariboru, najprej lampijonov na Trgu generala Maistra, nato pa tudi prazničnih smrekic po vsem mestu, se je začel Čarobni december, niz prireditev, ki bodo popestrile praznični čas in skupaj z božično novoletnim sejmom med ljudi prinesle veselje in dobro voljo.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Lučke, njihov prižig in včerajšnje prireditve, tako na Trgu generala Maistra, kjer je zapel zbor osnovne šole Prežihovega Voranca Maribor in je zbrane občane nagovoril tudi mariborski župan Saša Arsenovič, kot otvoritev Vilinskega mesta, Lumine z ognjenim plesom, pa nastopa kolednikov in veselih škratov je v staro mestno jedro privabil veliko število domačinov in tudi tujcev. »Odlično. Zelo smo veseli. Tudi lani so bile prireditve dobro obiskane, ampak letos je obiskovalcev še trikrat več,« pravi direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Obiskovalka Silva Vrbnjak iz Ljutomera se veseli prijetnih decembrskih dni: »Zelo. Spet smo v pričakovanju novega leta, prihajajo veseli in dobri možje.« Tudi drugi obiskovalci so bili nad včerajšnjimi prireditvami navdušeni: »Fantastično je. Presenečena in vesela sem, da je mesto tako polno in živahno. Ko bi le tako bilo vsak dan. Mislim, da je to super stvar, sploh za otroke. Da vidijo luči, in vidijo, da se nekaj dogaja v mestu.«

Mariborska občina je letos dokupila nov material za okrasitev dreves na Židovskem in Slomškovem trgu ter za okrasitev podhoda Rotovž in hišk na trgu, predvideni stroški pa znašajo približno 40 tisoč evrov – za montažo in demontažo okrasitve so predvideli še 50 tisoč evrov. Celovite zasnove praznične okrasitve mesta pa se bodo lotili v naslednjem letu.