Regionalno Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Regionalno Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

V Občini Šentilj ta čas teče ena večjih naložb – gradnja osrednjega krožišča s pripadajočo infrastrukturo. Letošnja največja naložba bo obnova in dograditev vrtca v Sladkem vrhu, pripravljajo dokumentacijo za začetek gradnje nove športne dvorane. Letošnji proračun je po rebalansu najvišji doslej – 14,6 milijona evrov.
Središče Šentilja bo s številnimi obnovami in gradnjami letos dobilo povsem novo podobo, napoveduje župan Štefan Žvab. Ta hip poteka gradnja krožišča s pripadajočo infrastrukturo, vredna 1,6 milijona, država bo prispevala 60, občina 40 odstotkov. Dela so na polovici, končana bodo predvidoma marca.

Sledila bo še obnova Maistrove ceste, ki bo stala 2,5 milijona evrov, država pa bo pokrila 80 odstotkov. Sklenjena je tudi izvajalska pogodba za obnovo in dograditev vrtca v Sladkem vrhu, ki bo poleg obstoječih treh dobil še tri nove oddelke.

Letos naj bi tudi začeli gradnjo velike športne dvorane v Šentilju; pri kateri so načrte spremenili in ta ne bo vključevala prvotno predvidenih glasbene šole in medgeneracijskega centra. Stala bo 3,5 milijona evrov, vendar bodo večji del financirali v prihodnjem letu.

Največje lanske pridobitve pa so bile čistilna naprava v Zgornji Velki, pumptrack v Sladkem vrhu, preplastitev športnih igrišč v Zgornji Velki in Šentilju in odprtje regijskega turističnega središča ob nekdanjem starem mejnem prehodu, ki se je izkazalo za popoln uspeh, tako da bodo v letošnjem letu zaradi velikega obiska morali razmisliti o njegovem obratovanju vsak dan v tednu, ob njem pa bo občina v javno-zasebnem partnerstvu uredila tudi mladinski hotel, še napoveduje Žvab.