Foto: BoBo
Foto: BoBo

Lokalna neurja so zajela tudi Maribor in Ribnico na Pohorju.

Okoli 15.30 je del Slovenije zajelo neurje. "Do 18. ure smo zabeležili 55 dogodkov v občinah Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi. Posredovali pa so gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot. V neurju je meteorna voda zalivala prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta, " so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Ob močnejšem deževju in vetru je v občini Maribor voda zalila dvorišče stanovajske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so poklicni gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre, ki so očistili odvodne jaške in omogočili vodi, da odteče ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

Zaradi močnega neurja je na območju občine RIbnice na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Gasilci PGD Ribnica - Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, s lokalnih cest odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti "Greglovem grabnu" zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna.