Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor

Mariborska občina je danes predstavila investicije v športno infrastrukturo v mestu. Te dobivajo pospešek, saj županstvo želi spodbujati športno aktivnost občanov, pa tudi zato, ker bo Maribor leta 2023 gostil Olimpijski festival evropske mladine. Da bodo lahko sprejeli okoli 3600 mladih športnikov, načrtujejo tudi nadgradnjo študentskih domov, osrednja investicija pa bo prva faza obnove dotrajane dvorane Tabor.

40 let staro dvorano bodo s tremi milijoni 200 tisoč evrov državnega denarja začeli obnavljati še letos, končali pa prihodnje leto, napoveduje podžupan Samo Peter Medved: »Projekt obnove zajema izvedbo vseh novih garderob in ostalih spremljevalnih prostorov severnega dela objekta ter deloma vzhodnega in zahodnega dela kletne etaže, sanacijo hodnikov, rekonstrukcijo zaklonišča …«

Po končani rekonstrukciji zahodne tribune stadiona Ljudski vrt zdaj sledi še 740 tisoč evrov vredna investicija, pojasnjuje župan Saša Arsenovič: »Gre za celovito ureditev okolice Ljudskega vrta, Lukne in Langerjeve vile.«

Ob stadionu bodo postavili tudi tri teniška igrišča in montažno dvorano s tribuno. 800 tisoč evrov vredno investicijo bodo končali do leta 2023. V kopališču Pristan bodo uredili prezračevanje in garderobe ter energetsko sanacijo, medtem ko so za že več let zaprt in slabo saniran srednji bazen po dodatnih popravkih le dobili uporabno dovoljenje. Pričakujejo, da bo jeseni tako že odprt za obiskovalce, čeravno bazen še naprej vlaži, a bodo te manjše težave odpravili.

Arsenovič je napovedal tudi pol milijona evrov za urejanje javnih rekreacijskih površin na več lokacijah v mestu, vključujoč otroška igrala. Jeseni je načrtovana sanacija dotrajanega mostu na Mariborski otok, nato pa naj bi po fazah sledila ureditev kopališča in njegove okolice, vključujoč novo brv, ki bo povezala otok z desnim bregom. Najnovejša pridobitev mariborske športne infrastrukture pa bo košarkarsko igrišče Gorana Dragiča v športnem parku Tabor. Slovenski zvezdnik lige NBA bo prvo pametno košarkarsko igrišče na vzhodu države slovesno odprl v sredo.