Mestna občina Maribor Foto: BoBo
Mestna občina Maribor Foto: BoBo

Mariborski mestni svetniki so včeraj končali dopisno sejo, na katero so zaradi krajšanja dnevnega reda v luči epidemijski ukrepov uvrstili nekaj točk z oktobrske redne seje.

Med drugim so imenovali nove občinske predstavnike v svet Zavoda za turizem Maribor. To so mestna svetnika Melita Petelin (Lista Melite Petelin)in Željko Vogrin (Lista Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka), uslužbenka županovega kabineta Neva Pipan (Lista Arsenovič za Maribor) in raziskovalka na področju turizma mag. Teja Lovrec (stranka SD). Sedanjim svetnikom mandat poteče decembra, bodo pa še zaključili postopek izbire novega direktorja, ki je še v teku.

Mestni svetniki so soglašali tudi s ponovnim imenovanjem Mojce Kirbiš za ravnateljico OŠ Rada Robiča Limbuš.

Imenovali so tudi občinsko predstavnico v svet zavoda Prve gimnazije Maribor. To je postala docentka medijskih komunikacij dr. Tina Tomažič (stranka SMC).

Izbrali pa so tudi predstavnike v svetu zavoda OŠ Leona Štuklja. To so poznavalec šolstva in dolgoletni član različnih svetov zavodov osnovnih šol Božidar Mithans (stranka SD), inštruktor vožnje v avtošoli in prokurist v likovni šoli Samo Granduč (lista Arsenovič za Maribor) in magistra zakonskih in družinskih študij ter profesionalna mladinska delavka Sanja Obaha Brodnjak (stranka NSi).

V uredniški odbor občinskega časopisa pa so imenovali docentko na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko dr. Emilijo Stojmenovo Duh namesto Pavline Japelj, znane tudi kot pobudnice oživljanja degradiranih urbanih prostorov, ki je odstopila.

Odpravili pa so tudi status grajenega javnega dobra na nekaterih zemljiščih na Teznu:

- parc. št. 2766/8, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/7, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/6, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/5, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/4, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/3, k.o. 680-Tezno,
- parc. št. 2766/2, k.o. 680- Tezno.