Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V Mariboru so se popoldne tretjo soboto zapored na neprijavljenem shodu sešli protestniki. Nazadnje jih je bilo po ocenah policije okoli 500, tokrat pa 130. Ob poostreni prisotnosti policije so izražali različna mnenja v povezavi z epidemijo.

Prvi udeleženci shoda so se na mariborskem Trgu svobode začeli zbirati okoli 16-ih, ko je policija izvedla nekaj identifikacijskih postopkov, pa so stopili do ploščadi pri vinski kleti Vinag, kjer so jih začeli nagovarjati govorci.

Slišati je bilo, da je epidemija umetno ustvarjena zarota, da se z ukrepi, testiranjem in cepljenjem ljudem kršijo pravice in škodi otrokom. Policijo so pozvali, naj sname čelade in se pridruži ljudstvu. Izrazili pa so tudi nezaupanje do medijev in teorije zarote v zvezi z omrežjem 5G. Protest so pospremili tudi z glasbo - pesmijo Ne gane me pevca Wernerja.

Shod je spremljalo večje število policistov, tudi v zaščitni opremi, ki so dogajanje večinoma le opazovali in, kot že v preteklosti, snemali. Izvedli so nekaj identifikacijskih postopkov, kot smo lahko videli, tudi proti nekaterim govorcem, množico pa so pozivali k spoštovanju ukrepov, predpisov in policijskih navodil, a so jih ti vsakokrat preglasili. Policisti so opozorili, da so shodi še vedno prepovedani.