Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Občini Miklavž na Dravskem polju lokalne volitve niso prinesle sprememb – na županskem stolčku še naprej ostaja Egon Repnik. Med ključnimi projekti omenja celovito obnovo prometno zelo obremenjene Ptujske ceste, ki poteka skozi občino. Projekt je vreden okrog 6 milijonov evrov, od tega je že zagotovljeno 4 milijone evrov državnega in milijon evropskega denarja, milijon evrov pa bo prispevala občina. Občinski svet v novi sestavi bo prihodnji teden opravil prvo branje letošnjega občinskega proračuna.

16-članski občinski svet sestavlja pet strank oziroma list. Kot pravi župan Egon Repnik, pa: "Koalicije ni, pa tudi opozicije ne, vsaj pravno-formalno ne. Dejstvo pa je, da je od šestnajstih svetnikov 9 iz 'moje', lokalne liste za Miklavž, trije so iz Dialoga za napredek, dva iz SD, eden iz SDS in eden iz NSi. Tako da je pisana sestava."

V načrtu tudi obnova kulturnega doma in gradnja zdravstvenega centra

V aktualnem mandatu so v načrtu številne investicije, pojasnjuje Repnik, že letos se soočajo z enim največjih projektov, obnovo Ptujske ceste. "Gre za obnovo celotnega cestišča, obojestranskega pločnika, obojestranskih kolesarskih stez, na novo ureditev vseh cestnih priključkov in komunalne infrastrukture, novo javno razsvetljavo, nova avtobusna postajališča in novo prometno signalizacijo."

V tem letu načrtujejo tudi obnovo Kulturnega doma v Miklavžu in še: "Največji projekt 4-letnega obdobja tega mandata je pridobitev novega zdravstvenega centra, vključno s knjižnico in nove športne dvorane v Dobrovcah - to bo druga športna dvorana v Miklavžu. Glede na obseg športa v občini in dve osnovni šoli jo nujno potrebujemo."

Občinski proračun težak 8,6 milijona evrov

Občinski svetniki bodo prihodnji teden obravnavali letošnji proračun v prvem branju, vreden je 8, 6 milijona evrov; zadolževanje ni predvideno. Med glavnimi poudarki pa je "nadaljevanje in upamo tudi tudi zaključek projekta gradnje infrastrukture v Dravskem dvoru. Gre za kanalizacijo, vodovod, ceste, javno razsvetljavo. Gre za Ulico 8. februarja. Če to zgradimo, potem imamo100-odstotno komunalno pokrito občino Miklavž," je še povedal župan Egon Repnik.

Občinska stavba Miklavža na Dravskem polju Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Občinska stavba Miklavža na Dravskem polju Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar