Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Hipodrom v Kamnici, ki je v lasti mariborske občine, ima od junija novega najemnika. Izpeljali so že nekaj obnovitvenih projektov, načrtujejo pa revitalizacijo – ta bi znamenitemu konjeniškemu centru prinesla mednarodno veljavo.

Kamniški Hipodrom je dolgo veljal za nezadostno izkoriščenega. Nova najemnica Katja Panikvar pa zaradi priljubljenosti konjeništva, odlične lokacije v bližini meje in naravnega okolja vidi predvsem priložnosti:

"Povečali smo maneže, jahališče. To je zagotovo eden izmed prvih kriterjijev, pomembnih za športnike, jahače in konje. Uredili smo tudi gostinski lokal, naslednji krarkoročni cilj pa je obnova hlevov."

Potrebujejo tudi pokrito dvorano, ki je večja investicija. Pridobiti bo treba soglasja za gradnjo na vodovarstvenem območju, naložbe pa draži inflacija na področju gradbeništva.

Trenutno je zasedena večina od 40-ih boksov za konje. Med njimi je 8 policijskih. Načrtujejo tekme v skakanju in dresuri, morda tudi kasaške dirke. Trenutno največ pozornosti posvečajo jahalni šoli, med počitnicami pa so pripravili še jahalne tabore za otroke.

Sicer pa želijo privabiti tudi tiste, ki v naravi in družbi živali le uživajo. Zato imajo stajo s poniji, načrtujejo pa še več rekreativnih in prostočasnih dejavnosti.