Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V samem središču Slovenske Bistrice so bili krajani vsako poletje vajeni, da so se lahko osvežili ob pitniku in fontani. Vendar trenutno ne delujeta ne pitnik in ne fontana. Zakaj?

Modest Motaln iz Komunale Slovenska Bistrica je pojasnil, da je bil pitnik pred nekaj časa tarča vandalizma in poškodovan do te mere, da se celotni kamniti blok, iz katerega je bil narejen, ni dal več popraviti. "Ker gre za območje začitenega mestnega jedra, smo naročili dokumentacijo za izris in izdelavo novega pitnika. Ko bo pripravljena, jo mora potrditi še pristojni zavod za varstvo kulturne dediščine, šele nato lahko gre v izdelavo in postavitev. Nikakor pa ne moremo v zaščiteno območje postavljati že vnaprej tovarniško izdelanega pitnika. Trudimo se vzpostaviti stanje, kot je bilo pred tem dogodkom, v najkrajšem možnem času," je pojasnil Motaln.

Sogovornik ob tem dodaja, da je bila prav tako poškodovana tudi fontana. "Tudi zanjo smo naročili večji kamniti blok. Ne glede na dobavni rok tega poškodovanega dela pa bomo fontano v delujoče stanje po najboljših ocenah spravili predvidoma do 15. avgusta, " je še pojasnil Modest Motaln iz Komunale Slovenska Bistrica.