Maribor ponuja v turističnem smislu zelo veliko in ljudje, ki odhajajo iz njega, so zelo navdušeni. V hostlu Pekarna unovčujejo tudi turistične bone, mnogi gostje pa si namestitev rezervirajo v zadnjem trenutku. Nekateri ostanejo celo kakšen dan dlje, kot so načrtovali. V hostlu Pekarna pa se povezujejo tudi z drugimi turističnimi ponudniki, tudi s hišo Stare trte.

 Zasedenost s strani domačih gostov pa se je, tudi zahvaljujoč turističnim bonom, v Hostlu Pekarna zvišala. Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Zasedenost s strani domačih gostov pa se je, tudi zahvaljujoč turističnim bonom, v Hostlu Pekarna zvišala. Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Zasedenost hostla Pekarna je nižja kot preteklo leto kar se tiče tujih gostov, zasedenost s strani domačih gostov pa se je, tudi zahvaljujoč turističnim bonom, zvišala, pravi Maja Stoporko iz Hostla Pekarna: "Zasedenost je sicer na žalost padla za polovico," ugotavljajo v hostlu, vendar upajo, da bo s turističnimi boni pripotovalo še kaj gostov v Maribor. "Res je ogromno stvari v Mariboru za videt in ljudje, ki odhajajo od tu, so navdušeni," pravi Maja Stoporko.

Ukrepi zahtevajo, da v večposteljne sobe dajejo samo ljudi, ki skupaj potujejo: "Kapacitete so prazne, ne smemo pa združevat ljudi, zato smo morali koga tudi odsloviti," z žalostjo ugotavlja Maja Stoporko.

In kaj pravijo gosti? Gosta Vinko Dreo in Dragica Pintarič iz Štor sta včeraj obiskala Botanični vrt: "Zelo nama je bilo všeč, sploh velike sekvoje, ki sem jih videla prvič." Sledi pa… »Čaka naju obisk sinagoge, pa Pokrajinskega muzeja Maribor…« Na poti med Vinskim in Sodnim stolpom pa ju je najbolj presenetilo veliko število labodov, ki domujejo na reki Dravi.