Ptujska tržnica Foto: Mestna občina Ptuj
Ptujska tržnica Foto: Mestna občina Ptuj

Obnova ptujske tržnice, ki buri duhove od samega začetka, se počasi končuje. Spomnimo na razburjenje ob sečnji dreves, zaplete s izbiro izvajalcev in na podražitev projekta za skoraj milijon evrov ter zamik roka za dokončanje del. Medtem, ko je osrednji del tržnice, ki bi moral biti končan sredi poletja, torej pred 4. meseci, zdaj skoraj končan, pa jih prihodnje leto še čaka ureditev stranske ulice z opornim zidom.

Zvoki gradbenih in delovnih strojev bodo po polldrugem letu obnove na tržnici čez nekaj dni utihnili, pravi vodja gospodarskega oddelka na ptujski občini Andrej Trunk: "Kar se glavnih površin tiče, je projekt zaključen, ureditev vhoda v mestna vrata je dobrih 10 dni, in ureditev opornega zidu, kar bo potrebno reševati marca prihodnje leto."

Z obnovo bi po načrtih morali končati že 31. julija. A so jih presenetila dodatna arheološka izkopavanja, odločili so se tudi za nov toplovod. Dela so se zato kar dvakrat podražila, skupno za skoraj milijon evrov. Vrednost projekta je zrasla s 5 na slabih 6 milijonov evrov. Na vprašanje, ali bodo zaradi podražitve in zamika ukrepali zoper izvajalca - ljubljansko podjetje KPL -, Andrej Trunk pravi: "Še nismo v tej fazi, da bi lahko govorili o točnih zneskih, zagotovo se je projekt podražil."

Za dogajanje na tržnici bo poskrbljeno, no vsaj decembra. Prenovljeno središče najstarejše slovensko mesto tako vendarle dobiva še v letu, ko praznuje 1950-letnico obstoja.