Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd
Foto: Radio Maribor/Tomaž Ajd

V Poljčanah so včeraj popoldne simbolično zaključili projekt Nadgradnja železniške proge Poljčane - Slovenska Bistrica. V okviru projekta, katerega je vodila Direkcija Slovenije za infrastrukturo, so obnovili in posodobili železniški odsek med Poljčanami in Slovensko Bistrico. Zgradili so tudi podvoz v Poljčanah, ukinili dva nivojska prehoda, zgradili obvozno cesto in nadvoz v Spodnji Brežnici ter obnovili železniški postaji v Poljčanah in Slovenski Bistrici.

Osrednja govornica na odprtju pri železniški postaji je bila magistra Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, ki je poudarila, da je v zadnjih letih viden napredek tudi na železniški infrastrukturi. Po njenih besedah so odsek železniške proge med Slovensko Bistrico in Poljčanami hitro in tudi ugodno zaključili: "Projekt je vreden 35 milijonov evrov. Investicija je bila izpeljana pod ocenjeno vrednostjo. Sama bi si želela čim več takšnih investicij."

Naložba je izjemnega pomena predvsem za občane Poljčan, saj so zagotovili boljšo pretočnost in varnost prometa. Župan Stanislav Kovačič: "Vsako prečkanje železniške proge pomeni nevarnost. Ne glede na tehnologijo, ki jo imamo, se namreč lahko zgodi, da se zapornice ob mimohodu vlaka ne zaprejo."

Poleg podpredsednice vlade in poljčanskega župana sta trak slovesno prerezala župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar in vršilka dolžnosti Direkcije za infrastrukturo Monika Pintar Mesarič.