Fotografija
Fotografija "Dva", avtor Dušan Gajšek; nagrada strokovne žirije Foto: Radio Maribor/Dušan Gajšek

Na mednarodni fotografski natečaj Človek in narava prispelo 357 fotografij avtorjev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Deset najboljših del je pod vodstvom Arneja Hodaliča izbrala žirija petih fotografov.

V Vodnem stolpu na Lentu v Mariboru je na ogled razstava deset najboljših fotografij Mednarodnega fotografskega natečaja Človek in reka Drava, s katero družba AquaSystems, ki prireja natečaj, opozarja na pomen varovanja naših voda in skrbi za reko Dravo. Na natečaj se je o reki Dravi je prispelo 357 fotografij avtorjev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Deset najboljših del je pod vodstvom Arneja Hodaliča izbrala žirija petih fotografov.

"Odzvali so se profesionalni in ljubiteljski fotografi z zelo različnimi motivi, kot so živali, ki živijo na reki Dravi, ljudi, ki nekaj počnejo na reki, bodisi se ukvarjajo z rekreacijo ali se ob reki sprehajajo ali razmišljajo," pravi član žiriji fotograf Bojan Golčar.

"Čolniček na Dravi" avtorice Katarine Vršič Riedl; nagrada spletnega občinstva Foto: Radio Maribor/Katarina Vršič Riedl

Med desetimi finalisti je žirija za fotografijo z naslovom »Dva« nagradila Dušana Gajška, nagrado spletne javnosti je prejela fotografija »Čolniček na reki Dravi« Katarine Vršič Riedl. Razstavo, ki bo odprta do 18. junija, so v družbi AquaSystem, ki upravlja Centralno čistilno napravo Maribor, pripravili v sodelovanju s slovensko fotografsko zvezo in Fotoklubom Maribor.