Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor

Obnova mariborskega kopališča Pristan do pogodbenega roka, konec oktobra, še ne bo končana.

Dolgotrajna in težavna obnova že osmo leto zaprtega srednjega bazena in pripadajoče infrastrukture v Pristanu se zaradi zahteve izvajalca po aneksu zamika vsaj še za mesec dni, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Mi se res borimo z razmerami na trgu, s pomanjkanjem izvajalcev, s podražitvami ... Mi smo se odločili, da gremo v kompromisni predlog in podaljšamo rok na 30. november."

Kot je znano, je bazen že obnovljen, a nekoliko pušča, vendar ne tako, da bi to ogrožalo njegovo delovanje. Trenutno pa obnavljajo še prezračevanje in energetsko sanirajo stavbo:

"Na žalost moram reči, da začetek izvajanja pogodbenih obveznosti ni bil dober. Zelo malo delavcev je bilo julija na gradbišču. Žal se soočamo z zelo težkimi razmerami ta trenutek v gradbeništvu. Takšna je realnost. Ampak smo zelo proaktivni. Mislim, da imamo dobre sodelavce, dobro ekipo in dober nadzor. Moram tudi reči, da so izvajalci po avgustu začeli delati zelo intenzivno," razlaga podžupan.

Na občini upajo, da bodo lahko osnovne šole opravile vse tečaje plavanja v zimskem času, upajo pa tudi na nemotene aktivnosti klubov in rekreativcev.

"Lahko nekako napovedujemo, da bi v mesecu decembru morali zadevo zaključiti in odpraviti pomanjkljivosti. Pristan bi moral do konca leta zagnati svojo dejavnost, še posebej pa z začetkom naslednjega leta to ne bi smelo biti nobeno vprašanje več," sklene podžupan Samo Peter Medved.