"Otroci so zadovoljni in srečni, da so v šoli, ravno tako njihovi starši, pa moram reči, da tudi zaposleni," po skoraj treh tednih ponovnega pouka v učilnicah ugotavlja ravnateljica OŠ Gustava Šiliha Maribor Milojka Sevšek. Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

H koncu gre tretji teden, odkar so po dobrih dveh mesecih vrata ponovno odprle šole za otroke s posebnimi potrebami. V obeh takšnih šolah v Mariboru dosledno upoštevajo vse priporočene ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

Delo v mariborski osnovni šoli Gustava Šiliha poteka po prilagojenem urniku in ob prilagojenih razmerah, a kljub temu ravnateljica Milojka Sevšek ugotavlja: "Otroci so zadovoljni in srečni, da so v šoli, ravno tako njihovi starši, pa moram reči, da tudi zaposleni." Ti bodo ponavljali testiranje s hitrimi testi vsakih 14 dni, pa tudi sicer se držijo vseh priporočenih ukrepov. "Če se bo kaj pojavilo, pa smo delo organizirali tako, da potem pač gre en razred skupaj z maksimalno dvema učiteljema v karanteno oziroma delo na daljavo za en teden oziroma 10 dni," še pravi Sevškova.

V osnovni šoli Centra za sluh in govor pa so v času od ponovnega odprtja zabeležili dva primera okužbe s koronavirusom v enem razredu, ki je zaradi tega ostal doma, učenci pa se bodo do ponedeljka šolali na daljavo. Ves čas sicer dosledno upoštevajo vse predpisane ukrepe, kar je včeraj potrdil tudi inšpekcijski nadzor, pojasnjuje direktor Centra za sluh in govor Samo Rumež: "Imamo jasno določene prihode, spremembe prostorov, prihode na malico, tudi uporabo sanitarij, tako da je vse v neki časovnici opredeljeno za vsak posamezni dan."

V obeh zavodih imajo nekaj pedagoških delavcev odsotnih zaradi varstva otrok, ki pa se bodo vrnili po odprtju vseh šol za prvo triado naslednji teden.