Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Pred več kot dvema letoma so v naselju Pesnica v okviru projekta Park aktivnih doživetij postavili fitnes na prostem, zdaj pa prav tako na območju deponije zemeljskega materiala končujejo novi projekt – Športni park Pesnica, ki naj bi ga bodo uradno odprli konec julija.

Mladim v občini Pesnica, še posebej tistim iz omenjenega naselja, bo kmalu tudi uradno na voljo kolopark, odbojkarsko in otroško igrišče na pesku, t. i. zip-line in drča, ob sprehajalnih poteh in garderobi s sanitarijami pa tudi učni kolesarski poligon. »Površina tega športnega parka obsega malo manj kot 10.000 kvadratnih metrov in v ta športni park spada tudi kolopark, ki naj bi bil največji v Sloveniji«, je pojasnil strokovni sodelavec na pesniški občini Dušan Janežič.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Urediti morajo še travnate površine, zasadili so že precej dreves, na voljo je tudi veliko parkirišče. »Sklop Športnega parka brez koloparka oz. pumptracka je vreden približno 285.000 evrov, sam kolopark pa dodatnih 93 tisoč evrov,« je še razkril Janežič. Uradno odprtje pa bo kmalu: » Smo v fazi prejemanja dokumentacije izvedenih del, da lahko oddamo vlogo za izdajo uporabnega dovoljenja na Upravni enoti Pesnica. Načrtujemo, da bi lahko bila otvoritev objekta do konca meseca julija«.

Ne glede na to je športni park že precej obiskan. Eden izmed občanov nam je dejal, da sta z hčerko že večkrat preizkusila novosti, vsi pa pozdravljajo pridobitev, ki bo mlade odvrnila od posedanja pred računalnikom. Gradnjo športnega parka sicer financira občina Pesnica, če bodo uspešni na razpisu, pa bodo deležni 40 tisoč evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.