Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

708 overjenih podpisov morajo v Mariboru zbrati tisti županski kandidati, ki želijo kandidirati s podporo volivcev. Županska kandidatka Melita Petelin jih je dovolj zbrala že prejšnji teden, a jih še vedno zbira: "Toliko občanov mi še želi dati glas podpore, da bom glasove podpore zbirala še do konce tega tedna."

Blizu zahtevani številki je tudi županska kandidatka Lidija Divjak Mirnik: "Čisto blizu smo, bomo pa podpise vseeno zbirali tudi v prihodnjem tednu, ker se mi to zdi pomembna reklama, pravtako rada slišim, kar imajo povedati ljudje."

Aktualni župan Andrej Fištravec pa za zdaj ne razkriva, koliko podpisov je že zbral: "Vem, da je to za vas informacija, ampak boste videli, koliko podpisov imamo, ko jih bomo oddali. Kandidaturo bi radi vložili enkrat prihodnji teden."

Časa za zbiranje podpore volivcev je še do 18. oktobra, ko je treba do 19.ure vložiti kandidature. Najpozneje danes pa je treba odpreti transakcije račune, na katerih bodo organizatorji volilne kampanje zbirali sredstva in poravnavali stroške kampanje.