Jesenske počitnice, čeravno kratke, ponujajo veliko priložnosti za ustvarjanje in učenje na sproščen in zabaven način. Zabavno in pisano je v parkih, gozdovih, pa tudi na vrtu in na kmetiji, kamor se v teh dneh odpravljajo mladi pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

V delavnicah danes izdelujejo papir, nanj pa bodo odtiskovali jesenske barve, "tudi sami sebe bomo okrasili z jesenskim listjem, pa ustvarjali z jesenskimi plodovi, hkrati bo naš kolega izdeloval iz lesa ptičje hišice, otroci jih bodo lahko postavili na vrt in skrbeli za ptice pozimi,"
pravi koordinatorica na terenu Maja Marinček Kanob. Zelo aktivno bo v Domu ustvarjalnosti mladih tudi zato, ker se bodo lahko preizkusili v plesu z akrobacijami, nato pa vanj vpletli tudi elemente s plesno palčko in gimnastične akrobacije. Ajda, Martina, Nadja in Ariela so bile že navsezgodaj v pravem elementu: "Zabavamo se s prijateljicami, drugih načrtov pa še nimam, razen, da bom počitnice preživela v Zvezi prijateljev mladine Maribor. Fajn je tukaj, s prijateljicami in se zabavati z vsemi. Za noč čarovnic izdelujemo in ustvarjamo različne izdelke, tudi buče."
Jesenske počitnice so v polnem teku tudi v Večgeneracijskem centru Štajerska in medgeneracijskem centru Danica Ruše, kjer danes oblikujejo plavajoče svetilke, jutri bodo imeli likovno delavnico, v sredo pa bodo spoznavali pasjo pasmo Dalmatinec.