Goran Dragić na že obnovljenem košarkarskem igrišču v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Goran Dragić na že obnovljenem košarkarskem igrišču v Ljubljani. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

V Mariboru ljubitelji košarke že dalj časa ne morejo spremljati prvoligaškega tekmovanja. Poskusi po vrnitvi med najboljše še obstajajo, večinoma v manjših sredinah in klubih. A za izboljšanje stanja bo moralo več posluha pokazati tudi gospodarstvo. Eden od uspešnih projektov je obnova igrišč, česar se je lotil kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić.

Damir Battisti je nekdanji uspešen košarkar, še vedno pa igra ljubiteljsko. Kot poslovni direktor športne agencije Proelium in direktor podjetja Adecco za vzhodno Slovenijo se je povezal z ekipo Gorana Dragića, ki si je zadala ambiciozen načrt obnove igrišč. Vse v želji mladim znova približati igro pod obroči. »To je izredna čas za nas. Goran Dragić je izreden človek. Veliko da na te projekte, izven košarke izven športa. Eden od teh je prav gotovo obnova igrišč,« je ob projektu dejal Battisti.

Po Ljubljani je zdaj na vrsti Maribor, natančneje Tabor. »Mislim, da tako korektnega človeka in njegove ekipe … Njim ni bilo težko predstaviti, zakaj je prav Maribor primeren za ta projekt. Ker na Braniku ni več igrišča, smo izbrali igrišče na Taboru, kjer se košarka igra že vrsto let,« je povedal Battisti in zaključil: »Igrišče ima tradicijo, to nam je bilo pomembno, da to predstavimo in mu preko projekta damo neko platformo. S tem bomo vrnili določeno število otrok na igrišče. Če imaš dober projekt, potem aplikacije ne zadoščajo več in to je naš glavni cilj - da gredo otroci spet na igrišče.«

V Mariboru lahko trenutno spremljate ekipo v ženski 1. ligi, moško tretjo ligo in vrsto rekreativnih dogodkov.