Foto: Sobotainfo/Bobo
Foto: Sobotainfo/Bobo

Referenduma o usodi 106-metrskega razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini se je včeraj udeležilo 3809 volilnih upravičencev (od 9379), oziroma 40 odstotkov. Pobudniki referenduma, ki nasprotujejo gradnji stolpa, so si sicer prizadevali, da bi referendum izpeljali po epidemiji, a je Ustavno sodišče njihov predlog zavrnilo. Po dozdajšnjih neuradnih podatkih je za postavitev stolpa glasovalo približno 55 odstotkov volivcev.

Načrti za 106 metrov visok stOlp v Rogaški Slatini, ki naj bi v kraj privabil nove obiskovalce, že vso jesen dodobra vznemirja domačine, zato ni presenetljivo, da so volivci - kljub epidemiji - prišli na volišča v velikem številu. Pristojni so - kolikor je mogoče - skrbeli za varnost, pojasnjuje tajnica volilne komisije v Rogaški Slatini Petra Gašparič: "Izjemno smo se potrudili, tako v občinski volilni komisiji kot tudi volilni odbori, tako da je tudi zdravstvena inšpekcija izrazila zadovoljstvo."

Po neuradnih podatkih večina volivcev podpira postavitev stolpa. Volilni izid župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič komentira takole: "To tudi potrjuje, da se ljudje zavedajo, kako pomemben je razvoj in kako občina potrebuje priložnosti, ki jih prinaša s seboj ta projekt."

Pobudniki referenduma so zadovoljni z udeležbo, manj z rezultatom, pravi pobudnica referenduma proti stolpu Kristal Eva Žgajner: "Se mi pa res ne zdi slab rezultat in vidi se, da smo precej blizu, jaz nameravam ostat aktivna v Rogaški in slediti tudi temu projektu."

V Rogaški Slatini se bodo prihodnje leto pospešeno lotili vsega potrebnega za čim hitrejšo postavitev stolpa Kristal.