Za 16 stanovanj je bilo vplačanih kar 350 varščin.
Za 16 stanovanj je bilo vplačanih kar 350 varščin.

Danes se je začela javna dražba za nepremičnine, ki jih prodaja mariborska občina. Sprva so jo nameravali izpeljati v živo, a so bili na občini zaradi epidemičnih razmer primorani dražbo organizirati prek spleta.

Mariborska občina je dražbo za 17 stanovanj razpisala marca, zaradi strogih ukrepov oziroma zaprtja države pa jo je morala preklicati. 12. aprila je nato objavila novo, tokrat elektronsko dražbo. Do 28. aprila, ko je potekel rok za oddajo varščin, so jih zbrali kar 350 za 16 stanovanj, za eno pa ni bilo zanimanja, pojasnjuje Darko Lorenčič iz občinskega Urada za gospodarske dejavnosti: »Nekako smo pričakovali tak odziv, saj je bilo veliko klicev, ogromno poizvedovanj preko elektronske pošte, velik interes je bil tudi za oglede.«

Dražba v elektronski obliki bo trajala tri dni. »Vsi dražitelji so bili v elektronski obliki in v razpisnih pogojih seznanjeni kako se draži,« še pojasnjuje Lorenčič in o postopkih po dražbi razlaga, da se bodo same pogodbe podpisale 15 dni po sami dražbi.

V petek bodo na občini že vedeli, kakšen je izplen oziroma bodo dosežene kupnine za posamezna stanovanja.