Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Kljub spremenljivemu vremenu se je ponekod že začela kopalna sezona na prostem. Med prvimi so bili v Ljubljani, prihodnji teden bodo na svoj račun prišli kopalci v Mariboru in Slovenski Bistrici. Za razliko od Mariborčanov bodo Bistričani užili plavalne radosti v obnovljenem bazenu.

Prenova se ni zavlekla zaradi koronavirusa, marveč je do preložitve prišlo zaradi zagat pri izbiri izvajalca del. Ko so ga našli, so se najprej lotili bazena in bazenske tehnike, nato ureditve okolice. Datum otvoritve je 24. junij, je povedal direktor Zavoda za Šport Marjan Štimec in dodal: "Bazen ima vse, kar je potrebno in zadostuje vsem predpisom. Odprt bo manjši gostinski lokal, ponudba na kopališču pa bo pestra. Predvidevamo, da bodo pripravljali kino in lutkovne predstave, tematske delavnice, plavalne tečaje. Oglasilo se je že nekaj podjetnikov, ki bi skrbeli za to dejavnost. Storili bomo vse, da bo ta športni kompleks zaživel in živel."

Štimec je še povedal, da bo 25-metrski bazen poleg rekreativnega omogočal tudi tekmovalno plavanje in razkril vrednost naložbe. Stala je 650 tisoč evrov, del sredstev je primaknila Fundacija za šport, del občinski proračun. Nadeja se, da bodo do otvoritve razrahljali protivirusne ukrepe. Ti namreč zapovedujejo samo 35 kopalcev, bazen pa jih lahko sprejme 300. Štimec je napovedal še eno obnovo: po bazenu bo septembra prišla na vrsto športna dvorana.