Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Prodaja sezonskih smučarskih vozovnic na Pohorju se počasi končuje. Do zdaj jih je bilo prodanih nekaj manj kot lani, pričakujejo pa, da bo do začetka novembra številka primerljiva z lansko. Marprom pa je za novo sezono pripravil tudi nekaj manjših novosti.

Marprom je prodal približno 1300 sezonskih smučarskih vozovnic. Te so v zadnjem delu predprodaje letos, v primerjavi z lani, podražili za 35 evrov na 450 evrov. Z novembrom pa se začenja redna prodaja, s ceno sezonskih vozovnic za odrasle 500 evrov, kar je 20 evrov več kot lani. Za en evro, na 33, pa z novo sezono dražijo tudi dnevno smučarsko karto.

Poleg cen se nekoliko spreminja tudi sistem zasneževanja, ki so ga še dodatno okrepili. Predstavnik Marproma Miha Rubin: "Tako da je ta zdaj nameščen od izteka Snežnega stadiona skoraj do koče Luka. Prav tako smo avtomatizirali črpališče na Trikotni jasi in tam pri vodnem zajetju namestili hladilni stolp namenjen hlajenju vode za zasneževanje."

Za celotne priprave bo Marprom odštel med 250 tisoč in 300 tisoč evrov. Izdelavo snega pa so že začeli. Uradno se sezona začne sredi decembra.