Marko Kaloh (VBO), Milan Kuster (Lunos), Silvester Gorjup in Katja Majcen (Gallus Park Coffee) Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Marko Kaloh (VBO), Milan Kuster (Lunos), Silvester Gorjup in Katja Majcen (Gallus Park Coffee) Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Ker mariborska občina zaradi energetske krize v prazničnem času v mestnem središču ne bo postavila drsališča (pred tem ga v zadnjem času ni zaradi epidemije), se je za ta korak ponovno odločil mariborski gostinec. Ker pa je naložba predraga, poziva k donacijam.

Upravitelj kavarne Gallus, Silvester Gorjup, je razočaran, da občina otrok ne bo razveselila z drsališčem, zato želi to, tako kot lani, ponovno storiti sam:

"Dosti vprašanj sem dobil, zakaj posebno drsališče, če imamo Ledno dvorano? Rad bi izpostavil, da je Ledna dvorana super in sem vesel, da jo imamo, ampak tam je termin enkrat na dan. Naše drsališče bo odprto skoraj ves dan in vse dni v tednu. Ob tem pa želim vzpostaviti tudi božično vzdušje, ker vemo, da bo v mestu bolj okrnjeno. Želimo, da je na nivoju, želimo delati za otroke."

Drsališče ob športnem centru Partizan in študentskem naselju ob mariborskem parku želi postaviti do miklavža. A ker je zaradi drage investicije lani zabredel v dolgove, tokrat poziva k donacijam. Potrebuje okoli 40 tisoč evrov. Za zdaj je ob pomoči podjetij Lunos in VBO zbral dobro tretjino te vsote.

Kako donirati?

Donacije zbira na spletni strani jazsntuidal.si, podjetnike pa prosi, da ga glede donatorske pogodbe pokličejo ali mu pišejo na gorjup.silvester@gmail.com.

Vstopnina le izjemoma, načrtuje tudi program

Drsanje bo v primeru uspešne kampanje brezplačno, če bo sredstev premalo, pa bo potrebna vstopnina. Če pa bo zbranega denarja več, bo v poletni sezoni pripravil otroški program z napihljivimi igrali, s koncerti in lutkovnimi predstavami.

Sicer pa želi drsanje začiniti tudi z glasbenimi nastopi: za zdaj je sodelovanje brez honorarja potrdil raper Emkej.