Mladi med razgovorom in po uradni otvoritvi zasedanja Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Mladi med razgovorom in po uradni otvoritvi zasedanja Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Mladinski parlament alpske konvencije v Mariboru o varovanju in ohranjanju prsti v alpskem prostoru

Mladi so vedno pripravljeni na nove izzive, zato je danes na II. gimnaziji Maribor prav živahno – svečano so odprli zasedanje mladinskega parlamenta Alpske konvencije. Predstavniki iz različnih evropskih mest – Merana, Innsbrucka, Chamonixa in še drugih - bodo v prihodnjih dneh razpravljali o letošnji krovni temi – varstvu prsti v alpskem prostoru. »Prst je skorajda neobnovljiv vir, enostavno se obnavlja počasi, porabljamo pa jo hitro zato se ta problematika pojavlja na mnogih področjih, meni udeleženka mladinskega parlamenta Martina Fridl. Zato bodo mladi parlamentarci v prihodnjih dneh razpravljali in se posvetovali tudi s strokovnjaki s tega področja. Dr. Ana Volk Korže:

»Tema varovanje prsti je za mlade ena zahtevnejših tem, saj mladi v učnih načrtih relativno malo slišiijo o tej temi, zato je idealno, da o takšnih temah razpravljajo tudi na tovrstnih prireditvah.« Kaj pričakuje od srečanja Kilian Schroder iz Nemčije:

»Osebno pričakujem nove izkušnje pri srečevanju z različnimi ljudmi, iz različnih mest, zelo zanimiv in pomemben pa se mi zdi tudi naslov tega srečanja. Morda bomo sprejeli kakšno pomembno resolucijo, in z njo uspeli vzbuditi pozornost politikov

Mladi se vsekakor zanimajo za okoljsko problematiko, o rezultatih zasedanj pa bodo seznanili tudi vodilne politike v njihovih mestih in državah.