Zimske počitnice, ki se začenjajo tudi za vzhodni del naše države, bodo pustno obarvane. Zato so na delavnicah Zveze prijateljev mladine Maribor že danes izdelovali pustne maske in druge pripomočke, s katerimi se bodo jutri lahko udeležili Ta veselega Zepeemovega pusta na Glavnem trgu v Mariboru.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Danes in jutri ustvarjajo otroci v Domu ustvarjalnosti mladih v pustni ropotarnici, jutri pa se bodo lahko udeležili pustnega rajanja v središču mesta.

"Dopoldne med deseto in dvanajsto uro in popoldne, med 16. in 18. uro bosta na Glavnem trgu odprti dve fototočki, kjer se bodo maškare lahko fotografirale, ocenjevala jih bo posebna komisija..." pravi Tadeja Dobaj in dodaja, da bodo podelili nagrade v kategorijah posamezna, družinska in skupinska maska. Klovni, hoduljarji in tudi kurenti pa bodo spremili maškare tudi na pustnem sprevodu skozi središče mesta. "Na Domu Miloša Zidanška bomo gostili petinštirideset otrok na zimovanju," dodaja Tadeja Dobaj.

Imajo tudi program Ti to zmoreš: "v katerega so vključeni devetošolci, ki imajo zaradi korone takšne ali drugačne težave, te stiske pa skušamo blažiti s tem programom."

Vsak dan se bodo odpravili tudi na krajše potepe in "v sredo na sredin izlet v muzej norosti in posestvo živali Valdek."

Ves teden bodo izdelovali ladjice iz odpadnega papirja za dober namen; kdor pa še ni izdelal svojega poka, lahko to stori v počitniškem tednu, saj jih bodo v petek preizkusili na Pohorju.