Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Murskosoboški in mariborski kriminalisti so v usklajeni preiskavi prijeli domnevnega storilca dveh poštnih ropov konec novembra in v začetku decembra v Veržeju in Trnovski vasi. 32-letni državljan Slovenije, stari znanec policije, naj bi v dveh ločenih ropih odtujil več kot 8 tisoč evrov.

Zamaskiran in s pištolo oborožen storilec je prvi rop pošte izvedel v Veržeju, 20. novembra, a ga murskosoboški kriminalisti niso uspeli identificirati. Na sled so mu prišli šele mariborski kriminalisti, po ropu pošte v Trnovski vasi, 12. decembra, ko so ugotovili, da gre za istega storilca. Po preiskavi, pri kateri so jim bili v veliko pomoč tudi očividci, so ga v skupni policijski akciji v bližini doma na območju policijske uprave Murska Sobota ustavili med vožnjo in mu odvzeli prostost.

Star znanec policije

Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je pojasnil, da je osumljenec specialni povratnik kaznivih dejanj z elementi nasilja in kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, ki je bil že večkrat pravnomočno obsojen na zaporne kazni. Je tudi odvisnik od prepovedanih drog, kazniva dejanja pa je izvajal, da bi jih z urkadenim denarjem kupil.

Kje so denar in orožje?
32-letnika sumijo, da je z veržejske pošte odtujil 6.800 evrov, a je varnostni mehanizem denar obarval, zato je okoli tisoč evrov odvrgel. Preostanka policisti še niso našli, kot tudi ne 1300 evrov, kolikor je ukradel v Trnovski vasi. Iščejo pa tudi še pri ropu uporabljeno pištolo, zato z intenzivno preiskavo nadaljujejo.

Grozi mu zaporna kazen

Do poškodb žrtev ali storilca pri izvajanju kaznivih dejanj ni prišlo. Osumljencu, za katerega je ptujska preiskovalna sodnica odredila pripor, za kaznivo dejanje ropa grozi od enega do deset let zapora.