Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Pohorsko smučišče Trije kralji v občini Slovenska Bistrica se pripravlja na obsežne naložbe. Z evropskim denarjem, pridobljenim na razpisu gospodarskega ministrstva za vlaganja v smučarsko infrastrukturo, bodo zgradili novo sedežnico in uredili površine za rekreativne dejavnosti.

Obiskanost smučišča Trije kralji presega zmogljivost dveh vlečnic s krogci in sidri. Nova sedežnica bo zmogljivost podvojila, pravi direktor Rekreativno-turističnega centra Jakec Trije kralji Božidar Juhart:

"Imamo velike čakalne vrste ob vstopu na smučišče, medtem ko so proge samevale. Upamo, da se bo to zdaj spremenilo v nekem normalnem sorazmerju, da čakalnih vrst več ne bo in da tudi smučišča ne bodo preveč polna."

3,8-milijonsko naložbo bo podprla Evropska unija s tremi milijoni evrov, v okviru tega bodo zgradili še lokostrelski poligon, plezalno steno in kolesarske proge, pravi sogovornik:

"Vsi ti projekti bodo zgrajeni in morajo biti zgrajeni do oktobra. Z deli bomo začeli čim prej, ko bo to dopuščalo vreme in ko se na nacionalni ravni dogovorimo z okoljevarstveniki glede gnezdenja ptic in vsega ostalega."

Ob lani urejenem nogometnem igrišču in že nastajajočih igriščih za košarko, rokomet in odbojko na mivki upajo, da bodo tudi z novo pridobitvijo na Tri kralje privabili več gostov tudi poleti.