Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Prvošolci v Mariboru se izredno veselijo začetka šolskega leta, nekateri novih prijateljev, drugi pa novih znanj, ki jih bodo osvojili; tudi starejši so danes zelo optimistični, šola ni preveč zahtevna, pravi babi Metka Regvat in dodaja:

»Mislim , da šola ni prezahtevna, da so otroci zelo razgledani in da vedo bistveno več, kot smo vedeli mi v njihovem obdobju.«

Med prvimi je bila danes pred osnovno šolo tudi učenka Nika Vesel, ki bo letos obiskovala 8. razred.

»Z nestrpnostjo pričakujem prvi šolski dan, zato sem se v šolo odpravila malo prej; ne želim zamuditi prvega šolskega dne. Urnika sicer še ne poznam, imam pa za pouk že vse pripravljeno.« Nekateri pričakujejo, da bo razred, ki ga bodo obiskovali, bolj naporen kot so bili prejšnji, drugi pa ravno nasprotno.

Učenec Lan Lekabo razmišlja: »Grem v nov razred, prejšnje leto je bilo zame naporno, upam, da bo letos manj. Nekaterih predmetov se veselim, drugih malo manj.«

Ravnateljica osnovne šole Rada Robiča Limbuš Mojca Kirbiš želi vsem čudovito šolsko leto z varnim in spodbudnim učnim okoljem: »Kar pomeni, da lahko z roko v roki dosežemo vse cilje in z dobro komunikacijo rešimo vse probleme,« pravi ravnateljica.

Šolsko leto bo pestro, pravijo tako učitelji, kot starši in učenci, vsi pa si želijo mirnega učnega leta, brez slabe volje in nemira.