Tezno je, urbanistično gledano, razdeljeno na zelo logičen način – imajo močno industrijsko območje, trgovsko ob Ptujski cesti, stadion Kovinar pa naj bi postal novi športni center Tezna. Ob včerajšnjem obisku župana Arsenoviča z ekipo so spregovorili tudi o načrtovani sežigalnici, županova ekipa pa je včeraj obiskala tudi mestno četrt Tabor.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Predstavniki občine in mestnih četrti so se na rednih delovnih obiskih pogovarjali o skupnih načrtih in tudi problematiki posameznih delov mesta. Na Teznem so se dotaknili tudi problematike načrtovane zdravstvene postaje Tezno: "Povedano je bilo, naj bi bila postaja postavljena v kratkem času, celo v nekoliko večjem obsegu, kot je bilo sprva načrtovano, saj so čakali še na evropska sredstva," pravi predsednik te mestne četrti Robert Pungerl.

Dotaknili so se tudi prometne problematike, "predvsem Dogoške ceste, ki je v zelo slabem stanju in zelo obremenjena."

Športno rekreacijska dejavnost pa naj bi se združila na stadionu Kovinar. Problematika Surovine, kjer so se v preteklosti zgodili tudi požari, je splošno znana, pogovarjali pa so se tudi o sežigalnici: "Ta trenutek je mestna občina Maribor v procesu podpisovanja sporazuma z ministrstvom glede sežigalnice, ki jo je treba še prostorsko umestiti," pravi podžupan Samo Peter Medved.

Tudi na mestni četrti Tabor so bili pogovori konstruktivni, pravi podpredsednik četrti Borut Cerkvenič: "Predvsem smo izpostavili Koseskega ulico, ki jo je treba celovito obnoviti."

Pogovarjali pa so se tudi o igralih za otroke in invalide na Schreinerjevem trgu in ob malem Betnavskem gozdu. "Igrala za invalide se mi zdijo izjemno dobra popotnica za naprej,"
pa pravi župan Saša Arsenovič, ki dodaja, da bodo na Taboru naredili tudi celovito idejno zasnovo urejanja prometa in tako onemogočili parkiranje na zelenih površinah.