Foto: BoBo
Foto: BoBo

Odpadna embalaža vedno bolj bremeni naše okolje, kar zelo negativno vpliva na življenje ljudi in živali. V Sloveniji smo leta 2017 zavrgli več kot 270 tisoč ton embalaže, v zadnjih letih pa se količina odpadne embalaže le še povečuje. Leta 2015 je bilo te za skoraj tretjino več kot dve leti pred tem. Ekologi brez meja denimo opozarjajo, da recikliramo le tretjino vse plastične embalaže.

Kako torej omejiti ogromne količine embalaže, kaj lahko pri tem naredimo sami? Kako spremeniti nakupovalne navade, da bomo naravo čim bolj obvarovali? Radio Maribor bo z Ekologi brez meja ta teden opozarjal na težave, ki jih povzročajo odpadki in z nasveti poskrbel, da bo vsak posameznik lahko pripomogel k zmanjšanju nepotrebne embalaže.

V Tednu brez embalaže z Radiem Maribor boste tako lahko med 7. in 13. oktobrom prisluhnili informacijam o težavah z odpadno embalažo pri nas in po svetu, predstavili pa bomo tudi praktične nasvete za zmanjšanje količine odpadkov v gospodinjstvih. Primerjali bomo nakupovalno izkušnjo v trgovini brez embalaže z nakupom v "klasični" trgovini, v soboto pa čistili Pekrsko gorco ter popisali zbrano embalažo, rezultate pa nato predstavili v nedeljskem programu Radia Maribor.