Gostilna Pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor
Gostilna Pri treh ribnikih. Foto: Mestna občina Maribor

Terme Maribor so konec novembra predčasno končale najem Gostilne pri Treh ribnikih. Mestne nepremičnine bodo novega najemnika za legendarno restavracijo, ki pa je že dalj časa zaprta, začele iskati še letos.

Najemna pogodba za gostilno Pri Treh ribnikih bi se iztekla konec prihodnjega junija. In čeprav so Terme Maribor celotno najemnino plačale vnaprej, je niso več nameravale odpreti. Prihodnost gostilne je bila dalj časa nejasna, a so le dosegli dogovor, pravi direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc:

"Terme Maribor so se odločile 30. novembra zapustiti objekt in nam predati objekt v celotnem gabaritu s celotno opremo, ki smo jo z minimalnimi stroški odkupili."

Za to so odšteli 4000 evrov, kaj pa bo z že plačano najemnino?

"Terme so ob podpisu najemne pogodbe plačale celotno najemnino do 30. junija 2023. Vračila niso zahtevale, tudi mi nismo bili pripravljeni tega plačati. Našli smo kompromisno rešitev," pravi sogovornik.

Iskanje novega najemnika želijo začeti še letos. Javni razpis bo vseboval tudi vsebinske smernice, ki bi gostilno povezale s ponudbo mesta, parka, ribnikov in vinorodnih gričev, razlaga Šmigoc:

"Prerano je govoriti o dokončnem programu, zagotovo pa je dejstvo, da ta točka ne bi smela biti samo gostilniška, ampak bi morala ponuditi kaj več. Aktivno sodelujemo z Regionalno razvojno agencijo Podravje, Zavodom za turizem Maribor in občino ter skupaj iščemo podlage, ki bi jih umestili v enega najbolj tradicionalnih in prepoznavnih mariborskih objektov."

Mestne nepremičnine so sicer do ponovnega odprtja gostilne Pri Treh ribnikih želele na bližnji ploščadi odpreti gostinsko stojnico, a so ta načrt opustili.