Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar
Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar

V prostorih nekdanje trgovine Žerak, na Volkmerjevi cesti na Ptuju so danes odprli trgovino Ptujski škrnicl. Ponudbi izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij so dodali tudi predmete Centra ponovne rabe. Z novo pridobitvijo želijo spodbujati rabo lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovno uporabo že zavrženih predmetov.

Pri Javnih službah Ptuj, pobudnikih vzpostavitve trgovine Ptujski Škrnicl, pravijo, da želijo z dostopno lokacijo in kakovostno ponudbo privabiti Ptujčane, naj novo trgovino vzamejo za svojo, saj z nakupom izdelkov podpirajo slovenske pridelovalce, poudarja direktor Javnih služb Ptuj Alen Hodnik: »Želimo si, da bo Ptujski škrnicl trgovina, v katero se bodo naši občani radi vračali.«
Ideja o trgovini z domačimi pridelki in izdelki je nastala kot nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij, ki se je zaključil jeseni.
Ponudbo bodo dodatno popestrili še z izdelki, ki nastajajo v Centru ponovne rabe Ptuj; pred tem bodo izdelke popravili in obnovili. Ob tem pa poudarjajo, da je z nakupom izdelka mogoče privarčevati denar, naravne vire in na tak način podpirati lokalna delovna mesta.