Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski mestni svetniki so za načrtovano širitev Doma pod gorco, ki na Studencih upravlja dom za starejše, prižgali zeleno luč za dodatno zadolževanje in vnovično dokapitalizacijo družbe. Če bo ta na državnem razpisu za podelitev koncesij za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše uspešna, potem bodo sedanji stavbi zgradili prizidek, v katerem bo 53 sob.

Namen prijave Doma pod gorco na aktualni razpis je pridobitev dodatnih 68 postelj v institucionalnem varstvu za starejše; prostor bi v primeru sklenitve koncesijske pogodbe uredili v prizidku k sedanjemu domu. Da bi lahko zgradili prizidek, ocenjen na 3 cele 8 milijona evrov, se namerava družba zadolžiti za 2 dve celi 8 milijona evrov z dobo odplačila 15 let in stalno obrestno mero, pojasnjuje direktor družbe Gregor Žigon.

Razpis je že objavljen. »Do 1. oktobra moramo oddati vso dokumentacijo, večino le-te imamo že zbrane. V časovnem roku bomo dokumentacijo tudi oddali,« še pojasnjuje Žigon, ki rezultate razpisa pričakuje spomladi. Če bodo uspešni, bi gradnjo prizidka k obstoječemu domu, v katerem je 154 postelj, lahko začeli v drugi polovici naslednjega leta.

Gradnjo bi morali končati do leta 2023, nove varovance pa bi sprejeli v začetku leta 2024, še napoveduje Žigon.