Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V mariborskem Don Boskovem centru, ki še ni končan, potekajo nadaljevalna dela. Novembra leta 2013 se je župnija Maribor – sveti Janez Bosko, ki jo vodijo salezijanci, iz Dragonjeve ulice preselila v Don Boskov center v Borovi vasi. Tako so uredili prostore za delo mladinskega centra, župnijsko pastoralo in leta 2015 blagoslovili tamkajšnjo cerkev. Salezijanci so tokratno, okoli 100 tisoč evrov vredno investicijo, ki zajema predvsem urejanje fasade, začeli maja, končali pa bi jo radi do jeseni. A s tem dela v centru še zdaleč ne bodo končana.

V zadnjih letih so urejali zlasti okolico, zdaj pa je na vrsti še druga polovica nedokončanega objekta. Kot pravi salezijanec Janez Potočnik, ki bo z novim šolskim letom postal ravnatelj te skupnosti, urejajo okoli 1500 kvadratnih metrov fasade, namestili pa so tudi 28 oken, 9 vrat in postavili okoli 150 kvadratnih metrov notranjih sten. Upajo, da bodo zaradi opravljenega dela pozimi energetske izgube manjše, dodaja Potočnik: »Zdaj tudi ne bo več prihajalo do škode, ki jo je zaradi odprtih oken povzročal dež, v prostore pa so zahajale živali. Seveda bo zdaj lepši tudi izgled objekta.«

Nadaljevalna dela potekajo v delu kompleksa, ki bo zajemal tudi večnamensko dvorano, ki bo služila gledališču, prireditvam, sprostitvam in igram. Dokončati jo želijo v treh letih, ob tem pa jih čaka še ureditev knjižnice; prav tako bi radi vzpostaviti prostore za vrtec in za mlade s socialnimi stiskami, čim prej pa si prizadevajo urediti sanitarije za vernike. Nadgradnjo financirajo z lastnim denarjem in z darovi, pravi sogovornik. Sicer pa je v centru živahno tudi poleti; nedavno so izpeljali poletni tabor oz. oratorij za otroke.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal