Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik


Mariborsko občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki na podlagi koncesije upravlja začasna parkirišča in garažne hiše, je začelo urejati parkirišče na zemljišču med Betnavsko cesto in Jezdarsko ter Žolgarjevo ulico.

9.200 kvadratnih metrov veliko zelenico med stanovanjskimi bloki v mestni četrti Magdalena so kupili od slabe banke za gradnjo stanovanj za mlade. Do takrat pa bodo na delu zemljišča ob Betnavski cesti uredili 150 začasnih parkirnih mest, ki bi razbremenila okoliške ulice, pravi direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc:

"Sama umestitev parkirišča je načrtovana do junija, torej nekje v maju bi naj bila kompletna infrastruktura postavljena. Zemljišče že prihaja v zaključno fazo, kar pomeni, da bo povaljano, zravnano, sledi pa še namestitev zapornic oziroma parkirnega sistema."

Parkirnino bodo obračunavali po veljavnem ceniku začasnih parkirišč, možen je tudi mesečni najem. Projekt je vreden 35 tisoč evrov, del tega so tudi pripravljalna dela, ki jih izvaja Snaga, javno naročilo za opremo pa še ni končano. Mestne nepremičnine želijo letos opremiti tudi parkirišče pod Koroškim mostom – na mostu pa bi RRA Maribor - Podravje uredila še plezalno steno in v bližini še zip line čez Dravo. Ob tem pa še:

"V letu 2022 Koroški most, parkirišče Kovinar, kjer je na območju športnega parka že zdaj parkirišče in se bo zadeva dodatno uredila, v načrtu je tudi parkirišče Dvorana Tabor in prevzem garažnih hiš na Ulici Pohorskega odreda."

Južna garažna hiša je tako dotrajana, da parkiranje na zgornji ploščadi ni dovoljeno, zato želijo še letos oceniti njeno stanje in se odločiti glede obnove.