V občini Hoče-Slivnica so do sedaj zabeležili eno osebo, obolelo zaradi koronavirusa. Sicer se je življenje v občini, kot drugod po Sloveniji zaustavilo, občani pa se držijo strogih, a nujnih ukrepov.

Prebivalci občine Hoče-Slivnica so ukrepe, sprejete za preprečevanje širjenja koronavirusa, po informaciji o prvem okuženem sprejeli precej bolj resno kot prej, pravi župan Marko Soršak. Kot opaža, ni videti nikogar, ki bi kršil odlok vlade ali občine. Opozarja še, da v občini velja še izrecna prepoved kurjenja v naravi. Občane poziva

tudi da naj osebe, ki kažejo kakršne koli znake okužbe, smeti odlagajo v črni zabojnik za mešane odpadke.

Na občini so delo organizirali povečini od doma, manjši del delavcev, potrebnih za nemoteno delovanje občine, pa hodi v službo. Soršak izpostavlja, da so na občinski spletni strani vse potrebne informacije, tudi za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Tako je osebam,ki so same in nimajo družine oz. prijateljev, ki bi jim nudili pomoč, na voljo telefonska številka 031 387 130 in elektronski naslov: pomoc@hoce-slivnica.si.

Do sedaj so prejeli tudi ponudbo ene prostovoljke, ki je pripravljena paziti na otroke, a kot pravi župan, zaenkrat teh potreb občani še niso izrazili. Občina je na spletni strani objavila tudi seznam vseh okoliških kmetij, ki omogočajo nakup lokalno pridelane hrane, tako da se ljudje pri nakupu najnujnejših živilskih izdelkov lahko izognejo obiskom trgovin.

Foto: Radio Maribor/google
Foto: Radio Maribor/google